background

Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi!

Contactează
NOUTĂȚI
 • 📢 ANUNȚ! A.O. ACADEMIA ”VIITORUL” invită toți copiii care practică activitățile sportive în cadrul acesteia, cu vârstă de 8-10 ani, Miercuri, 22 iulie, începând cu ora 17:00 până la 18:30, în incinta stadionului din satul Colonița, la primul modul al cursului, care este gratuit, cu subiectul „FII UN LIDERUL CE SCHIMBĂ LUMEA”

 • 18.07.2020. Au fost organizate mai multe meciuri amicale la categoriile de vârstă 5-6 ani/8-9 ani/11-12 ani. Au participat echipele Academia Viitorul, MoldProgres, MoldProgres Codru, FC Toro. A fost o zi vesela si plina de energie👍 Ne-am bucurat maxim pentru cei care au marcat - prietenii stiu de ce🙂👍💪🍦🍦🍦
 • 14.07.2020. Pe stadionul din s. Colonita, a fost organizat meciul amical dintre Academia Viitorul si FC Gloria la categoria de vârstă 8-9 ani. Emotii, determinare si voia buna au fost demonstrate de copii si parinti pe toata durata meciului🙂 👍
 • Mai, 2020. Academia Viitorul a creat o noua grupă la categoria de vârstă 5-6 ani, filiala Colonița
 • Categorii de vârstă
  Fiecare vârstă trebuie tratată în mod specific, astfel încât copiii să-și dorească participarea la antrenamente, iar, la vârstele adolescenței să decidă în favoarea sportului rege. Noi suntem conștineți de faptul ca doar o parte din copilașii noștri vor continua să-l practice.

  Filosofia antrenorilor ”Academia Viitorul” este de a oferi șanse egale tuturor și de a-i lasa pe copii să decidă.

  • 5-6 ani

   La această vârstă copiii trebuie să se bucure de socializare cu alti copii si de posibilitatea de a ”comunica” cu mingea. Prevalează, în special, plăcerea de a face mișcare.

   Antrenorii "Academia Viitorul" urmăresc dezvoltarea la copii a ”ABC” - ului motric: agilitatea, echilibrul, coordonarea, viteza. Sunt practicate exercitiile ce faciliteaza controlul balonului și de înțelegere a jocului de fotbal, inclusiv echipele, scopul de a marca gol, direcția de atac.

  • 7-9 ani

   La vârsta respectivă copiii socializează in grup si invată să comunice prin pase, învățând, în același timp, astfel de valori cum ar fi încrederea, prietenia, dedicația, responsabilitatea, samd. Mai este denumită etapa învățării a ne antrena. Copiii la aceasta vârsta sunt plini de energie, sunt dispuși la efort si posedă capacitatea de restabilire rapidă. Sistemul lor osos este în creștere, fapt ce-i predispune accidentărilor.

   Antrenorii "Academia Viitorul" urmăresc, în continuare, dezvoltarea motrică prin joc, oferă preponderent exercitii cu mingea, incepe lucrul asupra aspectelor tehnice. Jocul de fotbal este cel mai bun învățător.

  • 10-12 ani

   Este perioada unde trebuie să se pună accent pe dezvoltarea coordonării și a abilitaților tehnice specifice jocului de fotbal. Mai este denumită etapa dragostei pentru joc. În partea a doua a acestei perioade copiii învață aspectele de tactică individuală. La acestă vârstă copiii încep să înțeleagă rolul în echipă și importanța jocului fără minge, au mult entuziasm, au capacitatea de a-și concentra energia atât spre acțiuni individuale, cât și de grup, le place să lucreze în echipă.

   Antrenorii "Academia Viitorul" vor urmări dezvoltarea abilitaților tehnice utile în joc, educarea capacităților coordinative, dezvoltarea vitezei, sub toate formele de manifestare, jocul fără minge în atac și apărare, etc. La fel, vor fi antrenate miscările tehnice cu mingea, duelurie 1 vs 1 (defensiv și ofensiv), gestionarea situațiilor de 2 contra 1

  • 13-14 ani

   Este vârsta la care adolscenții decid dacă vor continua fotbalul ca sport de performanță, sau îl vor practica la nivel de amatori. Conform unor statistici, aproximativ 70% din copiii ce practică fotbalul renunță la această vârstă. Astfel, la aceasta etapa, pe langă aspectele tactice, este foarte important să se atragă atenție capacităților privind inteligența emotională a adolescenților

   Antrenorii "Academia Viitorul" se vor focusa pe dezvoltarea bazei aerobice, forță precum și abilităților de fotbal specifice

  Pregătire Sportivă
  Prin sport copiii invața valori importante cum ar fi încrederea în sine si cei din jur, responsabilitate, perseverență, ajutor reciproc, dedicație, și altele.

  Unele sfaturi și lecții sunt prezentate mai jos. Va invitam să le discutati și cu copiii.
  Cum selectăm antrenorul pentru copiii noștri
  Părinții trebuie șă dea dovadă de atenție atunci cand aleg antrenorul. Antrenorul este persoana care va avea un rol decisiv în dezvoltarea copilului vostru în sport.
  Contacte

  E: info@academiaviitorul.eu
  Telefon: +37378644144
  Adresa: MD-2068, str. Miron Costin, 7, of. 12, Chisinau
  Facebook:
  LinkedIn:

  Contactati-ne la orice ora. Noi răspundem prompt.